Indiansk visdom

Indiansk visdom er fundamentet, en vigtig del af stort set alt hvad jeg foretager mig i min virksomhed. Ikke at du skal kende til eller være interesseret i ”indianere” (First Nation People), deres kultur eller levevis og det gælder på ingen måde om at blive indianer – for det er ikke en mulighed.

Det er filosofien, værktøjerne og symbolerne der er universelle, arketypiske og brugbare til mange situationer i et menneskes liv og udvikling.

Den indianske tradition har for mig bragt et element og en vej i spiritualiteten, som vi desværre for længst har mistet i vores kultur. En viden, erfaringer, traditioner og ceremonier der tilsammen udgør en visdom, som gennem generationer er gået i arv. Det er mit ønske og mål, at vi en dag kan åbne døren og bringe vores glemte forfædres visdom tilbage.

Når jeg i dag taler om indiansk visdom – er jeg taknemmelig for de møder og udvekslinger jeg har haft med naturfolk, uanset land eller stamme. Den viden, erfaring, ritualer og ceremonier der blev delt og hvordan det så er integreret, med det jeg har ”set, hørt og følt” siden min tidlige barndom. Jeg er taknemmelig over at være et sted, hvor jeg nu har fred med mig selv, mit medicinhjul, min vej og kan dele denne visdom.

Hvad er “Medicinhjulet”
Medicinhjulet er et ældgammelt symbol, en forklaringsmodel der oftest sættes i forbindelse med Native Americans.  Det er en måde at se verdenen ud fra – vi bliver alle født ind i livets hjul.

Det beskriver vandringen gennem de fire aldersfaser.

Det rummer og fortæller om det hele menneske og vigtigheden af både det fysiske, følelsesmæssige, mentale og spirituelle plan.

Hjulet kan vise hvor et menneske er i sit liv, hvor styrken ligger og hvor der er blokeringer og plads til udvikling.

Ønsket om vækst
Medicinhjulet er baseret på naturens lov om bevægelse og vækst – intet er konstant. Det kan være en frivillig lyst til bevægelse f.eks. forandring, selvudforskning eller personlig vækst.

I andre tilfælde er bevægelsen ufrivillig – ved udfordringer, forandringer, sygdom o. lign. Men det er stadig naturens lov om bevægelse og vækst der driver hjulet.

Medicinhulet som redskab
Medicinhjulet kan bruges som redskab i en hvilken som helst proces/situation – og tager udgangspunkt i en af de fire dele – der altid vil have en afsmittende effekt de andre – såvel positivt som negativt.

På den måde er medicinhjulet et fantastisk redskab til at afklare ubalancer, udfordringer og problematikker men også til at finde løsninger, forståelse og healing.

Med forståelse, accept og healing kommer forandring der medfører vækst – essensen i medicinhjulet.

Medicinhjulet kan bruges som redskab i den enkeltes proces og rejse, i forhold og relationer, samt i grupper. Det kan bruges privat eller i virksomhedssammenhæng.

Aktiviteter hvor Indiansk visdom og Medicinhjulet indgår.
Som tidligere nævnt danner den indianske visdom og medicinhjulet – den holistiske tilgang, grundlaget i det rum der skabes. Uanset om det er individuelle sessioner, workshops, kurser, undervisning eller foredrag.

En individuel session kan tag udgangspunkt i alt hvad jeg tilbyder fra terapi, astrologi, healing til coaching. Indfaldsvinklen kan altså være fysiske symptomer – følelsesmæssig eller mentale udfordringer, en spirituel længsel – altså ønsket om vækst, forståelse, indsigt og klarhed. Der vil altid være et element af healing uanset om det er gennem samtalen eller hands on.

Du kan vælge en af indfaldsvinklerne jeg tilbyder eller en kombination – alt efter hvad der passer dig bedst. Hvor det er relevant, vil der også være anbefalinger omkring planter og urter i de individuelle sessioner.

Blackfoot ceremonier og aktiviteter:
I den indianske visdom hører også kendskabet til planter og urter hjemme. I mange ceremonier indgår planter og urter som et centralt og vigtigt element som f.eks smudging, piberitual m.m.
I Blackfoot traditionen bruges der ikke euforiserende planter og urter i ceremonier og aktiviteter.

  • Svedehytter
  • Healingscirkler
  • Pibeceremonier
  • Sangaftener
  • Udesidning/Vision Quest